Vergelijk Footsteps, Joomla! en Drupal

Geplaatst door Footsteps CMS op 17-06-2011

Het beste CMS kiezen voor uw website kan aan de hand van een lijst met specificaties. Maar niet alleen de mogelijkheden zijn van belang, ook het gebruiksgemak van het systeem mag niet vergeten worden!

Het beste CMS kiezen voor uw website kan aan de hand van een lijst met specificaties. Maar niet alleen de mogelijkheden zijn van belang, ook het gebruiksgemak van het systeem mag niet vergeten worden!

Bij het vergelijken van verschillende content management systemen, wordt er vaak gekeken naar het overzicht van specificaties. Een aantal mogelijkheden zitten standaard in het CMS, daarnaast  zijn er vaak extra modules verkrijgbaar (tegen meerprijs).

Gebruiksgemak: enkele logische stappen of een tijdrovende zoektocht?

Maar naast de mogelijkheden, is er nog een belangrijk punt dat zeker niet vergeten mag worden: het gebruiksgemak! Dat er een nieuwe pagina kan worden aangemaakt is leuk, maar hoeveel stappen zijn hiervoor nodig? Hoeveel tijd kost het om een aantal aanpassingen door te voeren? Zijn het enkele logisch stappen is is het een frustrerende zoektocht?

Veel voorkomende handelingen in de vorm van animaties

Wanneer u het gebruiksgemak wilt vergelijken, wordt het al lastiger. Een open source CMS zoals Joomla! of Drupal kun je installeren om te testen, maar dit kan wel eens tijdrovende en frustrerende bezigheid zijn. Vooral als u geen expert bent op dit gebied. Als u een professioneel CMS wilt testen kunt u meestal bij de leverancier terecht voor een demonstratie. Maar als u meerdere systemen wilt vergelijken is dit ook niet altijd handig.

Daarom heeft Footsteps een vergelijkingstool gemaakt, waarmee het gebruiksgemak van het CMS gemakkelijk kunt testen met twee open-source systemen. De vergelijking gaat niet in op specificaties maar laat juist de meestgebruikte handelingen zien in de vorm van animaties.

Vergelijk het Footsteps CMS met Joomla! en Drupal.

Terug naar de vorige pagina

CMS-systemen op een rijtje

Een overzicht van Content Management Systemen Lees het volledige bericht

Online vergelijking van content management systemen

CMS vergelijking

Online vergelijking van content management systemen Lees het volledige bericht