Resultaten 8e Alterian marketingonderzoek

Geplaatst door Alterian Content Manager op 04-07-2011

Alterian presenteert de resultaten van haar jaarlijkse wereldwijde onderzoek onder 1.500 marketingprofessionals. Uit de resultaten van dit 8e onderzoek blijkt dat minder dan een derde van de marketeers goed weet en begrijpt wat er op social media over hun merk gezegd wordt.

Alterian presenteert de resultaten van haar jaarlijkse wereldwijde onderzoek onder 1.500 marketingprofessionals. Uit de resultaten van dit 8e onderzoek blijkt dat minder dan een derde van de marketeers goed weet en begrijpt wat er op social media over hun merk gezegd wordt.

Digitale marketinguitgaven groeien maar customer engagement en analytische kennis blijven nog achter

Alterian, leverancier van customer engagement technologie, presenteert de resultaten van haar jaarlijkse wereldwijde onderzoek onder 1.500 marketingprofessionals.  17% van de respons op dit 8e onderzoek komt uit Europa. Onder de titel 'How Engaged is Your Brand' werden onderwerpen zoals de marketinguitgaven, het meten van social media activiteiten en het niveau van gepersonaliseerde communicatie via digitale kanalen onderzocht.

Uit de resultaten blijkt dat minder dan een derde van de marketeers goed weet en begrijpt wat er op social media over hun merk gezegd wordt. Deelnemers gaven aan dit niet of nauwelijks te begrijpen (31 procent) of gebruikt ad-hoc tools om conversaties op social media te traceren en te meten (39 procent).

Bijna 80 procent van de respondenten maakt zich zorgen over de risico's die hun merk loopt omdat er nauwelijks sprake is van customer engagement. Zij denken ook geen grip te hebben op de invloed van online communicatie op hun merk. De meeste marketeers herkennen die probleemgebieden en ondernemen actie. Bijvoorbeeld door extra marketingbudget te reserveren voor social en digitale activiteiten. Zo krijgen ze toegang meer middelen om de boodschappen via web, e-mail of social media beter af te stemmen op klanten.

Veel marketeers hebben beperkte analytische kennis. 6 procent heeft geen enkele analytische ervaring op het vlak van digitale media, 29 procent slechts basale kennis en 28 procent heeft moeite om resultaten van analytics naar de campagnestrategie te vertalen.

Gepersonaliseerde marketing

Uit het onderzoek blijkt dat de meerderheid van de marketeers zich bij het creëren van een persoonlijke merkervaring minimaal op één kanaal (website, direct mail, e-mail, social media) richt. Slecht 9 procent zegt dat ze dit voor geen enkel kanaal doet. Een derde van de respondenten gebruikt de website als een bedrijfsbrochure en meer dan de helft (55 procent) zet aanbiedingen of campagnes in om de interactie via het web te stimuleren. Een handvol marketeers (22 procent) probeert de bezoekerservaring op individueel niveau te personaliseren.

"Uit het onderzoek blijkt dat veel marketeers massamarketing nog als de norm zien", zegt David Eldridge, CEO van Alterian. "Er is dus nog veel winst te behalen door de website en e-mail engagement strategie te verbeteren. Dat kan door de boodschap beter af te stemmen op de individuele voorkeuren in plaats van op een specifiek segment."

Marketeers zijn iets vooruitstrevender bij de inzet van e-mail om gerichte interactie met klanten op te zetten. 43 procent van de onderzochte marketeers gebruikt een vorm van segmentatie om e-mailboodschappen bij een specifieke doelgroep te krijgen. 13 procent stuurt e-mail op basis van individuele klantvoorkeuren en monitort deze real-time.

Het marketingbudget van 2011

Ongeveer de helft van de respondenten verwacht dat de algemene marketinguitgaven dit jaar licht zullen stijgen (5 tot 25 procent) en 9 procent verwacht een grotere stijging (25 procent of meer). 75 procent van de marketeers verwacht dat ook de uitgaven voor social en digitale marketing zullen toenemen. Een kwart van hen verwacht een toename van 25 procent of meer. De toename voor dit deel van het marketingbudget onderstreept dat digitale marketing de groei van marketing op zich dit jaar zal stimuleren.

Het volledige rapport van het achtste Alterian Marketingonderzoek is te downloaden via: www.alterian.com/AnnualSurvey. Tevens is een infographic met de belangrijkste resultaten beschikbaar.

Over Alterian

Alterian helpt wereldwijd meer dan 1.500 bedrijven bij het ontwikkelen van online en offline marketingactiviteiten. De basis hiervoor is het Alterian Integrated Marketing Platform, een oplossing waarmee verschillende marketingactiviteiten geïntegreerd worden. Alterian richt zich hierbij op thema's als Customer Engagement, Social Media Monitoring, Content Management, E-mail en Campagne Management & Analytics. Naast samenwerking met uiteenlopende partners die aanvullende producten en diensten bieden, levert Alterian haar software als service of via installatie op locatie. Kijk voor meer informatie op www.alterian.nl of op het blog EngagingTimes.nl.

Bron: Alterian.nl

Terug naar de vorige pagina

Online vergelijking van content management systemen

CMS vergelijking

Online vergelijking van content management systemen Lees het volledige bericht

CMS-systemen op een rijtje

Een overzicht van Content Management Systemen Lees het volledige bericht